agility_banner1.jpg

Agility

Agility er en sjov måde at lave noget sammen med sin hund på.

Agility bygger på glæde og glad samvær med hunden, hvor man øver sig på at få hunden til at passere forskellige typer af forhindringer på kortest mulig tid. Hunden løber banen uden line på, og man løber selv med og må undervejs bruge både ord, lyde og fagter for at opmuntre hunden gennem hele banen. Gennem en bane kan man frit skifte mellem at være på venstre side af hunden, på højre side af hunden, bag ved hunden og foran hunden.

Banen består af forskellige spring, tunneller, vippe, balancebom, slalom m.v., som stilles op på forskellige måder, og som skal passeres på forskellig vis. Noget af kunsten er, at man selv løber den kortest mulige strækning uden at miste styringen af hunden. Hvis du vil se eksempler på agility, kan du søge på “agility” på YouTube.

Træningen består af forskellige deløvelser, hvor man træner på bestemte forhindringer eller sammensætninger af disse. Oftest er der flere opstillinger, så ventetiden er kort. Indimellem opstilles der hele baner, som trænes igennem, og hvor holdet giver feedback til hinanden og mulige alternative løsninger afprøves.

Hunden skal være minimum 12 måneder gammel for at måtte deltage i agility, og den grundlæggende lydighed skal være på plads. Det er også nødvendigt, at hunden er i god form og både fysisk og mentalt sund.

Bliver man bidt af agility, er der også mulighed for at komme ud at konkurrere. De formelle konkurrencer kan man deltage i, fra hunden er 18 måneder gammel.


Instruktører

1661347051865.png
Kaj
IrmaLahrmann_400x350-300x263.jpg
Irma
mangler-billede.jpg
Louise


Nyheder

Sponsorer